Між віце-прем'єрами Італії - новий виток словесної "перестрілки"

Понеділок, 19 листопада 2018, 15:35

Суперечка між заступниками прем'єра Італії Маттео Сальвіні та Луїджі Ді Майо щодо проблеми сміття у південному регіоні Кампанія продовжилася 19 листопада.

Про це пише ANSA.

Сальвіні, закликавши раніше до побудови установок для спалювання сміття, викликав критику з боку Ді Майо, який описав пропозицію Сальвіні як застарілу.

Прем'єр-міністр Джузеппе Конте у понеділок відвідав Кампанію, щоб ухвалити план дій щодо боротьби з незаконним спалюванням токсичних відходів, що є великою проблемою в регіоні, який називають "Земля пожеж".

"Це перший акт невпинного бою, який ми повинні виграти", - заявив Ді Майо. Водночас він знову висловив незгоду із Сальвіні, який очолює ультраправу "Лігу".

"Це як розмова про телефонні будки, для яких потрібні жетони", - додав Ді Майо, відкидаючи пропозицію колеги щодо спалювання сміття.

У свою чергу Сальвіні наполягає на своїй правоті: "Моя мета полягає в тому, щоб регіони просувалися вперед. Я не хочу, щоб країна поверталася назад",  - сказав він.

У русі "5 зірок", який очолює Ді Майо, кажуть, що регіону потрібні заводи для компостування, для переробки механічних відходів, а не використання сміттєспалювальних установок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: