Віце-прем'єр Італії: Австрія і Нідерланди хочуть "крові і сліз"

Четвер, 15 листопада 2018, 16:53

Австрія та Нідерланди просять "крові та сліз", коли вимагають від Рима дотримуватись фінансових правил ЄС при укладанні бюджету на 2019 рік.

Про це заявив заступник прем'єр-міністра Італії і лідер популістичного руху "5 зірок" Луїджі Ді Майо, пише ANSA.

"Коли Австрія та Нідерланди просять поважати всі правила, вони просять бюджету крові та сліз, який прямо протилежний тому, що 4 березня (день виборів, - ред.) просив нас італійський народ", - сказав він.

"Ми маємо намір продовжувати (щодо бюджету), бо альтернатива ще більше знищує пенсіонерів, ще більше знищує безробітних, ще більше знищує компанії", - розповів Ді Майо.

"Це не може бути альтернативою", - додав політик.

Пізно ввечері 13 листопада міністр фінансів Джованні Тріа надіслав комісару ЄС з економічних питань П'єру Московісі і віце-президенту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу довгоочікувану відповідь на їхнього листа з проханням до італійського уряду переробити свій проект бюджету, який порушує зобов'язання країни відповідно до фіскальних правил ЄС. З відповіді стало зрозуміло, що італійський уряд зробив лише невелику поступку і вирішив не змінювати свій бюджет.

Єврокомісія оцінить переглянутий бюджетний план Італії та опублікує свою думку 21 листопада. Італія може зіштовхнутися з фінансовими санкціями ЄС, якщо не домовиться про розмір видатків на наступний рік.

Австрія та Нідерланди заявили, що готові підтримати Єврокомісію, якщо вона почне санкційну процедуру проти Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.