Канадська компанія медичних конопель інвестуватиме в Європу

П'ятниця, 9 листопада 2018, 13:12

Канадська компанія Canopy Growth Corp. прагне витратити понад 100 млн євро на вирощування медичних конопель у Європейському Союзі.

Про це пише BNN Bloomberg.

Компанія, яка коштує близько 9 млрд євро, хоче побудувати дві нові виробничі потужності задля вирощування сотень кілограмів конопель, які використовуватимуть у лікуванні.

Компанія повідомила, що за межами Канади, Німеччина та ЄС є одним з найбільш багатообіцяючих і регульованих ринків медичного каннабісу.

Canopy планує збудувати свої нові вирощувальні комплекси в Італії, Греції чи Іспанії.

Компанія вже має партнерство з Alcaliber SA у Мадриді, що передбачає дозвіл на використання насіння Canopy. Канадська компанія може запустити в Німеччині додаткову фабрику для виготовлення екстрактів та желатинових капсул з конопель.

Компанія майже закінчила будівництво фабрики в Данії, яка до кінця наступного року вироблятиме не більше 200 кілограмів на тиждень, але один з планованих об'єктів буде ще більшим.

Як відомо, у Німеччині на сьогодні вживання конопель дозволене лише за призначенням медиків. З 2019 року лікарські препарати планують виробляти не тільки з імпортованого матеріалу, але також з вирощених на території країни рослин - федеральний уряд відмовився від державної монополії на імпорт і відкрив ринок для іноземних і внутрішніх компаній.

Основні активні речовини конопель – канабіноїди – ефективний засіб при епілепсії, розсіяному склерозі, хворобах Паркінсона, Альцгеймера та ще цілої низки захворювань та розладів. Коноплі також можуть бути дієвим знеболювальним та покращувати самопочуття, наприклад у онкохворих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: