Парламент Грузії відклав обговорення законопроекту про вільні коноплі

Середа, 10 жовтня 2018, 13:23

Парламент Грузії на два місяці відклав обговорення урядового законопроекту про контроль над коноплями.

Цю ініціативу Комітету з охорони здоров'я депутати обговорили на засіданні Бюро Парламенту, підтримавши відстрочку обговорення законопроекту, пише "Грузия Online".

Як заявив депутат від "Грузинської мрії" Дмитрій Цкітішвілі, відтермінування не означає, що законопроект буде прийнятий через два місяці, а цей період піде на додаткові обговорення.

"Це питання в парламенті відкладене для того, щоб у нас було більше часу для обговорення і дискусії, і сподіваємося, що ми прийдемо до певної згоди", - сказав Цкітішвілі.

Міністр внутрішніх справ Георгій Гахарія заявив, що "рано чи пізно нам все одно доведеться внести компонент регулювання в цій сфері". Як відомо, 28 жовтня у Грузії пройдуть президентські вибори.

Раніше уряд Грузії вніс до парламенту законопроект "Про контроль конопель" і пакет супутніх проектів, які передбачають, зокрема, експорт конопель у медичних і парфюмерно-косметичних цілях. Протягом найближчих двох-трьох років влада Грузії сподівається отримати від експорту конопель 1 млрд ларі (близько $400 млн).

Як повідомляла Європейська правда, Конституційний суд Грузії ухвалив рішення про скасування адміністративної відповідальності за вживання та зберігання конопель без мети продажу. У своєму рішенні суд зазначив, що споживання конопель представляє дію, захищену правом на вільний розвиток особистості. Водночас наразі незрозуміло, скільки рослин влада дозволить вирощувати вдома та скільки грамів зберігати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.