Європейський суд відхилив скаргу прем'єра Чехії на Словаччину

Вівторок, 11 грудня 2018, 14:57

Європейський суд з прав людини відхилив скаргу прем'єр-міністра Чехії Андрeя Бабіша на Словаччину.

Про це пише Radio Praha.

Бабіш подав клопотання у зв'язку з нібито неправдивою інформацією про його співпрацю з чехословацькою комуністичною спецслужбою StB (аналог радянського КДБ).

Народжений у Братиславі очільник чеського уряду намагається довести незаконність внесення його імені в списки агентів StB словацьким Інститутом національної пам'яті.

Політик почав судитися з Інститутом шість років тому, і словацькі суди спочатку ухвалювали рішення на його користь. Проте Конституційний суд країни згодом виніс рішення проти нього, після чого Бабіш звернувся зі справою до Страсбурга.

Прем'єр-міністр заявив у вівторок, що продовжить судову боротьбу у Словаччині. Він сказав журналістам, що зрештою виграє, оскільки ніколи не підписував документи про співпрацю з StB.

Звинувачення проти Бабіша у змові з StB ґрунтуються на державних історичних архівах Словаччини. Бабіш підтверджував, що відвідував зустрічі з працівниками StB у 1980-х роках в колишній Чехословаччині, коли він був членом Комуністичної партії і працював у зовнішній торгівлі. Прем'єр наполягає, що він обговорював тільки економічні інтереси країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: