Уряд Чехії отримав листа Єврокомісії про конфлікт інтересів прем'єра Бабіша

Четвер, 6 грудня 2018, 15:51

Міністерство регіонального розвитку Чехії отримало лист, в якому єврокомісар з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтер Еттінгер вказує на можливий конфлікт інтересів прем'єр-міністра Андрея Бабіша.

Про це заявила міністр регіонального розвитку Клара Досталова, пише Radia Praha.

Предметом розслідування стосовно Бабіша є субсидії ЄС, надані холдинговим компаніям Agrofert - бізнес-імперії прем'єр-міністра, що складається з 230 компаній. Йдеться про 82 млн євро, виплачених Agrofert в 2018 році, але підсумкова сума може бути набагато вищою. Документ, який також надіслали голові офісу ЄС по боротьбі з шахрайством, робить висновок, що кошти "повинні бути піддані фінансовому коректуванню", що означає їх повернення.

"Ми отримали лист, але з його змістом я ще не встигла ознайомитися", - сказала Досталова. Тепер міністерство готує відповідь Європейській комісії. Як довго це триватиме, в уряді не сказали.

Європейський парламент обговорить можливий конфлікт інтересів Бабіша наступної середи. Очікується, що євродепутати заслухають позиції Європейської комісії та Ради ЄС з цього питання.

Бабіш відкинув підозри з боку юристів Європейської комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.