Італія пішла на поступки Єврокомісії і представила новий бюджет

Четвер, 13 грудня 2018, 11:05

Італія погодилася змінити свій проект національного бюджету на 2019 рік, щоб уникнути відкриття дисциплінарної процедури Єврокомісії, хоча раніше Рим заявляв, що не піде на поступки.

Про це повідомляє Euractiv.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте та міністр фінансів Джованні Тріа зустрілися в середу з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і єврокомісаром з питань економіки П'єром Московісі.

Під час півторагодинного засідання італійська делегація представила новий пакет пропозицій щодо внесення змін до закону про бюджет на 2019 рік, який зараз обговорюється в парламенті Італії.

Основна пропозиція, подана італійським урядом, передбачає дефіцит бюджету на рівні 2,04%, що підтверджує, що в Римі відбулися переговори щодо цілей та бюджетних балансів.

"Ми зробили серйозну і розумну пропозицію", - сказав Конте після зустрічі, додавши, що переговори продовжать у найближчі тижні.

В Єврокомісії визнали "хороший прогрес", досягнутий Італією у бюджетному плані, і Брюссель оцінить цю пропозицію найближчими днями.

Нагадаємо, ЄС може застосувати санкції щодо Італії, якщо сторонам не вдасться досягти домовленості щодо бюджету країни на наступний рік.

Iталійський уряд 20 жовтня затвердив проект державного бюджету на 2019 рік, який передбачає збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.