Віце-прем'єр Італії висміяв крок Єврокомісії щодо бюджету

Середа, 21 листопада 2018, 16:33

Заступник прем'єр-міністра та міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні висміяв повідомлення про те, що Єврокомісія надішле уряду листа, який поінформує його про відкриття процедури надмірного дефіциту через порушення правил ЄС в бюджеті Італії на 2019 рік.

Про це пише ANSA.

"Чи надійшов лист із Брюсселя? Я чекаю ще одного і від Санта Клауса", - заявив Сальвіні, лідер ультраправої партії "Ліга".

Він додав, що уряд "буде ввічливо говорити (з Єврокомісією), як ми завжди це робили".

У той же час прем'єр-міністр Джузеппе Конте продовжив захищати бюджет свого уряду на 2019 рік. "Ми рухаємось вперед у переконанні, що це також найкращий спосіб зменшити (державний) борг, з перевагами для нашої країни та для Європи", - заявив він.

Конте сказав, що готовий до "конструктивного" діалогу з Єврокомісією. "У суботу я зустрінусь з президентом (Комісії) Жан-Клодом Юнкером. Я покажу йому характеристики бюджету, щоб висвітлити його міцність та ефективність".

"Я хочу оцінити наступні кроки з Юнкером", - додав Конте.

Нагадаємо, Європейська комісія відхилила проект державного бюджету Італії через те, що він не відповідає фінансовим правилам єврозони. Згідно з процедурою країни ЄС мають час на коригування фіскальних показників бюджету до винесення подальших рішень, в тому числі ймовірних санкцій.

Новий бюджет потягне за собою збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.