У Китаї прокоментували погрози США накласти санкції на "Північний потік-2"

Середа, 16 січня 2019, 11:02

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Китаю Хуа Чуньїн, відповідаючи на запитання щодо проекту газопроводу "Північний потік-2", заявила, що "всі країни мають право приймати незалежні рішення". Вона закликала поважати це право. 

Про це пише Polskie Radio.

"Хочу сказати, що компанії в усіх країнах мають право самостійно приймати рішення щодо звичайної співпраці з іншими компаніями. Всі держави і особи повинні поважати це право", - сказала прес-секретар МЗС на прес-конференції в Пекіні. 

Це була відповідь на прохання прокоментувати лист посла США в Німеччині Річарда Гренелла західним компаніям, які реалізують проект "Північний потік-2", з попередженням про ризик санкцій США, якщо вони не вийдуть з проекту.

Вашингтон вважає проект не економічним, а політичним - розробленим лише з метою створити альтернативний маршрут транспортування російського газу до Європи, який не проходить через Україну.

У листі нагадується, що будь-яка компанія, що співпрацює з російським енерго-експортним сектором може потрапити під санкції за законом США CAATSA (Закон про запобігання супротивникам Америки шляхом санкцій).

"Північний потік-2" на $11 млрд - спільний проект російського "Газпрому" і п'яти західних енергетичних компаній: австрійської нафтової компанії OMV, німецького хімічного гіганта BASF-Wintershall, німецького енергетичного концерну Uniper, французької компанії Engie і британсько-голландської Royal Dutch Shell. 

Згідно з поточним планом, "Північний потік-2" має бути готовим до кінця 2019 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: