Туреччина третій день поспіль б'є з артилерії по силах сирійських курдів

П'ятниця, 25 січня 2019, 15:30

Турецькі війська обстрілювали позиції курдського ополчення YPG у північному сирійському регіоні Тал Ріфаат третій день поспіль.

Про це пише Anadolu.

Тал Ріфаат розташований приблизно за 20 км на захід від Афріна, який перебуває під контролем Туреччини та її союзників з Вільної cирійської aрмії (FSA) від початку минулорічної операції, спрямованої на витіснення YPG.

YPG все ще контролює невеликий район Тал-Ріфаату між територією під турецьким контролем на півночі і областями, що контролюються сирійським урядом і антиурядовими повстанцями на півдні.

Міністерство оборони заявило в четвер, що його сили відповіли на вогонь YPG з Тал-Ріфаата на турецькі елементи, що діють в регіоні Афріна.

Анкара розглядає сирійських курдів YPG як частину Робочої партії Курдистану (PKK), яка десятиліттями влаштовує заколоти на турецькій землі, і пообіцяла почати наступ на її позиції на півночі Сирії, навіть якщо оголошений вихід військ США затягнеться. Курди намагаються домовитися з урядом президента Башара Асада та його союзником Росією щодо недопущення наступу турків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.