Партія прем’єра Британії не підтримує її угоду з ЄС щодо Brexit

П'ятниця, 4 січня 2019, 16:37

Більшість членів британської Консервативної партії, лідером якої є прем’єр-міністр Тереза Мей, виступають проти її угоди з Брюсселем і вважають за краще залишити ЄС без угоди.

Про це свідчить опитування YouGov, проведене серед рядових членів партії, повідомляє Reuters.

Терезі Мей потрібні 318 голосів депутатів, щоб затвердити в парламенті угоду, яку вона уклала з Брюсселем у листопаді минулого року. Проте 117 з 317 депутатів-консерваторів проголосували проти неї під час розгляду вотуму недовіри 12 грудня.

Це означає, що їй треба заручитися підтримкою цих депутатів, або ж шукати підтримки у частини 257 законодавців опозиційної Лейбористської партії, яка заявила, що не голосуватиме за угоду.

Опитування 1215 членів Консервативної партії показало, що 59% висловилися проти угоди Мей, а 76% сказали, що попередження про ризики в разі сценарію без угоди були "перебільшені або надумані". Лише 38% опитаних висловилися за угоду з ЄС.

У грудні Мей відклала голосування за угоду в парламенті, розуміючи, що не отримає достатньо голосів. Тепер голосування має відбутися у тиждень, який починається 14 січня. Якщо депутати проголосують проти угоди, Сполучене Королівство або залишить ЄС без угоди, або відтермінує Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.