Brexit ставить під загрозу виживання пінгвінів – ЗМІ

Вівторок, 25 грудня 2018, 17:13

Вихід Британії з ЄС ставить під загрозу європейські програми зі збереження пінгвінів.

Про це повідомляє Politico.

Як зазначається, британські заморські території є домівкою для великої кількості пінгвінів, і Британія відповідальна за збереження цих птахів більше, ніж будь-яка інша країна у світі.

Групи захисту дикої природи у Великій Британії та її заморських територіях стверджують про свою "гостру стурбованість" щодо майбутнього фінансованих ЄС проектів збереження видів у Британії та її територіях за кордоном. За їхніми словами, британський департамент довкілля не висловив жодних зобов’язань щодо фінансування програм після 2020 року, коли завершиться перехідний період для Brexit, і це матиме жахливі наслідки для зникаючих видів.

Королівське товариство захисту птахів і неурядова організація Falklands Conservation стурбовані тим, що програми збереження видів ЄС не будуть замінені. Зокрема, їх непокоїть, що без грантів від LIFE (Фінансовий інструмент для навколишнього середовища) та BEST (Біорізноманіття та екосистемні послуги на територіях за кордоном) світові зусилля зі збереження рідкісних та унікальних видів будуть під загрозою.

Так, продовження фінансування від фонду LIFE гарантовано в рамках поточного єдиного "вікна витрат" ЄС лише до 2020 року.

У британському уряді стверджують, що країна і так взяла на себе лідерство у плані збереження довкілля і важливих видів.

"Оскільки ми виходимо з ЄС, у нас з’являється унікальна можливість створити навіть яскравіше, зеленіше майбутнє для Сполученого Королівства на його умовах. Ми визнаємо важливість державного фінансування у підтримці цієї сфери і вивчаємо можливості надання коштів після виходу з ЄС", - заявили в уряді Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.