Віце-президент США закликав Європу вийти з ядерної угоди з Іраном

Субота, 16 лютого 2019, 13:08

Друга особа Сполучених штатів Америки, віце-президент Майкл Пенс, у виступі в Мюнхені закликав усіх європейських лідерів відновити санкції, накладені на Іран, припинивши участь у ядерній угоді.

Про це повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Пенс став на захист рішення Дональда Трампа про вихід США із багатосторонніх домовленостей щодо іранської ядерної програми, та звинуватив Іран у підготовці "нового Голокосту"

"Іранський режим відкрито закликає до нового Голокосту і шукає можливості досягти цього. Аятола заявляє, що має мету стерти Ізраїль з карти світу", - вважає він.

Пенс закликав європейців обрати той самий шлях. "Прийшов час для наших європейських партнерів вийти з іранської ядерної угоди", - звернувся до присутніх віце-президент США.

Як відомо, на початку травня Дональд Трамп оголосив про вихід США зі спільної угоди, укладеної 2015 року між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною.

Угода передбачає, зокрема, виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Пізніше Вашингтон розширив санкції проти Ірану, вимагаючи від держав-союзників припинити купувати іранську нафту та погрожуючи санкціями щодо компаній, що співпрацюватимуть з Іраном.

Інші країни-підписанти угоди розкритикували рішення Трампа і заявили про намір зберегти чинні домовленості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.