У Чорне море зайшли чотири кораблі НАТО

Вівторок, 19 лютого 2019, 16:45

У Чорне море зайшли чотири кораблі зі складу з'єднання другої постійної військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Про це повідомляє прес-служба Об'єднаного командування Військово-морських сил НАТО.

"Група здійснює планове патрулювання з метою підвищення взаємосумісності між моряками країн-союзників і країн-партнерів у Чорному морі. В рамках патрулювання група братиме участь у навчаннях "Посейдон" - щорічних протимінних тренувальних заходах, організованих Румунією і Болгарією", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що з часу анексії Криму у 2014 році НАТО збільшило свою присутність у Чорному морі. Кількість патрулів морських груп НАТО зросла у 2018 році з двох до трьох для кожної групи на максимальний період перебування у Чорному морі впродовж 120 днів впродовж року. У 2017 році було лише два патрулі для кожної групи впродовж 80 днів присутності Альянсу у Чорному морі.       

Другу Постійну протимінну групу НАТО очолює командувач німецьких Військово-морських сил Мартін Шварц на флагманському військово-транспортному кораблі FGS Werra. До групи також входять турецький тральщик з пошуку мін TCG Akcakoca, румунський корабель ROS Lt Lupu Dinescu і болгарський BGS Tsibar.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: