Румунія: відповідь на провокації РФ у Чорному морі буде спільною із союзниками

Четвер, 7 лютого 2019, 07:43

Міністр національної оборони Габріел Леш заявив у вівторок, що Румунія стикається у Чорноморському регіоні з низкою викликів з боку Росії, на які вона може відповісти лише тісно співпрацюючи з союзниками. 

Про це пише Digi24.

"Ми хотіли б використовувати термін "виклики", а не "загрози" з боку Росії, оскільки ми не говоримо про загрози, які впливають на безпеку Румунії в цей час, але ми говоримо про виклики, до яких Росія призвичаїлася в останній період", - зазначив він.

За його словами, "ми зіткнулися в Чорноморському регіоні з низкою викликів, на які ми можемо відповісти лише працюючи в тісній співпраці з нашими союзниками, зокрема посилюючи трансатлантичні відносини зі Сполученими Штатами", - сказав Леш, цитує Agerpres

"Ми повинні триматися тихо і спокійно, тому що ми зараз не обговорюємо прямі загрози для Румунії. Є аспекти, пов'язані з тим, як Росія працює не тільки в нашій країні. Ми говоримо про Балкани, про весь східний фланг, про країни Балтії тощо. Є питання, які ми повинні сприймати більш серйозно і дивитися, як нам вдається захистити себе в нашій країні ", - сказав Леш.

Бухарест і раніше заявляв, що Москва за останній рік значно наростила кількість провокацій у Чорному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.