Грузія підтримує активізацію НАТО в Чорному морі

П'ятниця, 15 лютого 2019, 14:31

Грузія з ентузіазмом підтримує зміцнення позицій НАТО в Чорноморському басейні.

Про це міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані заявив на полях Мюнхенської конференції, повідомляє "Грузия Online".

 Дипломат виступив з промовою на заході, присвяченому питанням безпеки на Чорному морі. Залкаліані акцентував увагу на необхідності посилити роль НАТО в регіоні.

За його словами, зміцнення позицій Північноатлантичного альянсу в Чорноморському басейні сприятиме встановленню миру і стабільності. Грузія, за його словами, з ентузіазмом підтримає таку активність НАТО.

При цьому міністр підкреслив, що сильні і надійні партнери на Чорному морі важливі і для самого альянсу, оскільки Москва намагається посилити свою гегемонію в регіоні.

"Нікого не повинно дивувати, що НАТО особливо турбує анексія Росією Криму, криза, яку вона створила в Східній Україні і в Азовському морі. Все це робить очевидним стратегію Росії: використовувати силу для досягнення своїх політичних цілей за рахунок інших суверенних держав регіону. Очевидно, що мета Росії - залякати союзників Заходу в регіоні і створити нові розділові лінії і так звані "сфери впливу в Європі", - заявив Залкаліані.

Міністр оборони України Степан Полторак раніше повідомив, що НАТО цього року значно активізує військову присутність у Чорному морі.

За його словами, майже щомісяця до українських портів будуть заходити як постійні угрупування кораблів НАТО, так і ключових союзників, щоб проводити навчання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: