Партія Орбана вирішила не виходити з ЄНП попри відсторонення

Четвер, 21 березня 2019, 09:16

Партія угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" не вийшла зі складу Європейської народної партії, попри рішення призупинити її членство.

Про це йдеться у повідомленні на сайті міжнародного речника уряду Угорщини Золтана Ковача.

Орбан погрожував вийти з ЄНП у разі виключення, а вчора речник його уряду заявив, що вихід можливий у разі призупенення членства "Фідес".

"Під час сьогоднішніх переговорів я тримув у руці офіційний лист на ім'я Джозефа Доуля (президент ЄНП, - ред.) про вихід "Фідес", якщо текст рішення виявитьяся таким, який ми не можемо прийняти. Але, зрештою, переважив здоровий глузд, і вони знайшли прийнятне рішення", - сказав Орбан.

Тепер буде створений комітет, який розглядатиме ситуацію навколо "Фідес" і подасть звіт про свої висновки керівництву ЄНП після травневих виборів до Європарламенту.

Європейська народна партія призупинила членство партії прем'єра Угорщини

"І на основі цього документа ми можемо приймати рішення щодо майбутнього ЄНП і відносин між "Фідес" і ЄНП", - сказав Орбан.

Відсторонення "Фідес" означатиме для партії угорського прем’єра заборону брати участь у будь-яких партійних зустрічах, заборону на участь у голосуваннях та заборону пропонувати кандидатів на пости.

13 консервативних партій вимагали виключити партію Орбана через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

В рамках кампанії угорського уряду по всій країні розмістили рекламні щити, які звинувачували президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса в змові з метою знищити європейську цивілізацію шляхом збільшення кількості мусульман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.