Орбан допустив вихід з ЄНП і союз із партією влади Польщі

П'ятниця, 8 березня 2019, 12:47

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив в п'ятницю, що його партія "Фідес" може вийти з правоцентристської "Європейської народної партії" (ЄНП) на тлі скандалу з приводу антибрюссельської кампанії його уряду.

Про це повідомляє Euractiv.

В ефірі суспільного радіо Орбан сказав, що він все ще надає перевагу реформуванню ЄНП, прагнучи схилити її до антиімміграційної політики. Та водночас він не виключив перспективу виходу "Фідес" з ЄНП, яка обговорить це питання 20 березня.

"Дебати можуть закінчитися тим, що "Фідес" знайде своє місце не всередині, а за межами "Європейської народної партії", - сказав Орбан в інтерв'ю.

Він додав, якщо його партії потрібно буде "щось нове", то "очевидно, перше місце щодо переговорів буде в Польщі". Орбан підкреслив, що партія влади Польщі "Право і справедливість" не є членом ЄНП.

Він повідомив, що провів переговори з Юнкером і Вебером в четвер, а в неділю планує відвідати свого великого регіонального союзника Польщу.

Орбан заявив, що прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький відвідає Будапешт 15 березня, у день національного свята країни, коли Орбан виступить із промовою. Часто його звернення переповнені критикою Брюсселя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.