Франція попередила Іран про наслідки відмови від ядерної угоди

Середа, 8 травня 2019, 11:39

Франція хотіла б зберегти ядерну угоду з Іраном, але попереджає Тегеран про запуск механізму, який може привести до санкцій, у разі відмови від зобов'язань.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Сьогодні не буде нічого гіршого, якщо сам Іран вийде з угоди. Ми хотіли б, щоб угода жила й надалі", - сказала міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі.

За її словами, Франція, Великобританія і Німеччина, європейські країни, які підписали угоду, роблять все можливе, щоб підтримати Іран, об'єднуючи ініціативи, щоб допомогти економіці країни, незважаючи на жорсткі санкції США.

Тим не менш, вона попередила, що якщо Іран порушить угоду, будуть наслідки і, можливо, санкції.

"Це, ймовірно, одна з речей, які будуть розглянуті. Сьогодні немає санкцій з боку Європи, тому що Іран до сих пір завжди виконував взяті на себе зобов'язання. Якщо ці зобов'язання не будуть дотримані, природно, це питання буде розглядатися", - сказала Парлі.

Нагадаємо, Іран сьогодні оголосив, що на 60 днів припиняє дотримуватися зобов'язань щодо обмежень на запаси збагаченого урану і важкої води.

Рік тому з ядерної угоди вийшли Сполучені Штати і Тегеран заявляє, що після цього Вашингтон "неодноразово вводив односторонні і незаконні санкції".

Раніше повідомлялося, що Європа може знову ввести санкції проти Ірану, якщо Тегеран відмовиться навіть від частини ядерної угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.