США надсилають ще тисячу військових на Близький Схід

Вівторок, 18 червня 2019, 09:25

Американські чиновники заявляють, що Пентагон надсилає близько 1000 додаткових американських військ на Близький Схід з метою зміцнити безпеку сил і союзників у регіоні та тлі того, що вони називають зростаючою загрозою з боку Ірану.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"У відповідь на прохання Центрального командування США щодо додаткових сил, і за порадою голови Об'єднаного начальства штабів і в консультації з Білим домом, я санкціонував близько 1000 додаткових військ для оборонних цілей і вирішення питань, пов'язаних з повітряними, військово-морськими та наземними загрозами на Близькому Сході", - заявив в.о. міністра оборони Патрік Шанахан.

США оголосили нові жорсткі санкції проти Ірану

Рішення з'явилося, коли держсекретар Майк Помпео та інші вищі посадовці звернулися до лідерів Азії та Європи, щоб переконати їх, що Іран стоїть за нещодавніми передбачуваними атаками на судна Норвегії і Японії в нафтовому шляху, Оманській затоці, на Близькому Сході.

"Останні іранські атаки підтверджують надійну, достовірну розвідку, яку ми отримали, про ворожу поведінку іранських сил і їхніх проксі-груп, які загрожують особовому складу та інтересам США в регіоні", - сказав Шанахан, додавши, що "США не шукають конфлікту з Іраном".

Розгортання включає сили безпеки і війська для додаткового спостереження і збору розвідки в регіоні. Наприкінці минулого місяця США збільшили кількість військ у регіоні до загальної кількості 10 тисяч військових, надіслали ракетні комплекси Patriot, авіаносець Abraham Lincoln, кораблі супроводу.

Іран напередодні оголосив плани істотно збільшити обсяги виробництва низькозбагаченого урану, що означатиме відступ від ще деяких пунктів багатосторонньої ядерної угоди, яку раніше перестали виконувати США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.