Сальвіні проголосив Італію першим союзником США у ЄС

Вівторок, 18 червня 2019, 09:34

Італія - ​​найнадійніший союзник Сполучених Штатів у Європі, заявив у понеділок віцепрем'єр Італії Маттео Сальвіні, який прагне представити себе як сильного державного діяча під час візиту до Вашингтона.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Після свого тріумфу на європейських парламентських виборах минулого місяця Сальвіні вирушив до Вашингтона, щоб показати себе як динамічного лідера ЄС з великим майбутнім, йдеться у матеріалі.

"В той час коли інституції Європейського Союзу є крихкими і суттєво змінюються, Італія хоче бути першим, найбільш твердим, справжнім, надійним і послідовним партнером США", - сказав він на своїй сторінці у Facebook.

Сальвіні провів переговори з держсекретарем США Майком Помпео і віцепрезидентом Майком Пенсом. Сальвіні, який також є міністром внутрішніх справ в уряді, не має прямого права говорити про зовнішню політику, яку контролює італійський прем'єр-міністр Джузеппе Конте і міністр закордонних справ Енцо Моаверо - жоден з яких не має прямого політичного відношення до якоїсь групи.

Міністри фінансів вважають виправданими санкції проти Італії

Як голова найбільшої італійської партії, Сальвіні, схоже, прагнув змінити лінію італійської дипломатії під час своєї поїздки, заявивши, що він поділяє "спільне бачення" з Вашингтоном про Китай, Іран, Венесуелу, Лівію і Близький Схід.

Раніше Рим розгнівав Сполучені Штати, коли він відмовився визнати лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом - позиція, яку нав'язав італійському уряду союзник коаліції "Ліги" - "Рух 5 зірок".

Італія продовжила викликати невдоволення Вашингтона в березні, коли вона стала першою великою західною державою, яка підтримала амбітний китайський інфраструктурний проєкт "Один пояс, один шлях" (BRI) з метою підвищення свого власного експортного ринку.

Сальвіні і Трамп мають багато спільного, поділяють погляди на теми від міграції до похвал для президента РФ Владіміра Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.