Група ультраправих у Європарламенті назвалася "Ідентичність і демократія"

Четвер, 13 червня 2019, 11:27

Ультраправий націоналістичний альянс італійського лідера Маттео Сальвіні в Європейському парламенті отримав назву "Ідентичність і демократія" (Identity and Democracy) - скорочено ID.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Politico.

ID об'єднує у собі парламентську групу "Європа націй і свобод" (ENF), до якої, серед інших, входять партія "Ліга" Маттео Сальвіні, "Національне об'єднання" Марін Ле Пен та кілька інших євроскептичних партій, таких як "Альтернатива для Німеччини" (AfD).

Без шансів на демонтаж Європи: що означають результати виборів до Європарламенту

"Ідентичність і демократія" стане назвою нашої групи в Європарламенті протягом наступних п'яти років", - повідомив у середу депутат "Національного об’єднання" Тьєррі Маріані.

Націоналістичний альянс матиме 73 із 751 місць в парламенті. Він обіймає п'яту позицію за величиною відразу за "Зеленими".

Марко Дзанні від партії "Ліга" обраний головою альянсу, його заступником став Ніколя Бей від "Національного об’єднання".

Раніше в середу ALDE, основна центристська політична група в Європарламенті, після прийому нових французьких членів змінила свою назву на "Оновити Європу" (Renew Europe).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.