Італія приєдналася до проекту Китаю щодо нового Шовкового шляху

Субота, 23 березня 2019, 17:09

Італія підписала у суботу меморандум розуміння з Китаєм на підтримку ініціативи Пекіна "Один пояс, один шлях" (BRI).

Про це повідомляє AP.

Підписання меморандуму робить Італію першою країною з "Групи семи", яка приєдналася до нового Шовкового шляху.

На урочистій церемонії підписання меморандуму були присутні президент Китаю Сі Цзінпін, який прибув з візитом в Італію, та прем’єр Італії Джузеппе Конте. Члени урядів двох країн підписали 29 окремих протоколів до меморандуму.

Італійський міністр економічного розвитку Луїджі Ді Майо заявив журналістам після церемонії, що метою його країни є збільшення експорту до Китаю. Він сказав, що вартість окремих угод, укладених у суботу, становить 2,5 мільярди євро з потенціалом до 20 мільярдів євро.

Дипломатів у Брюсселі попередили про сотні російських і китайських шпигунів – ЗМІ

Створення нового Шовкового шляху вже підтримали ряд держав, у тому числі Греція, Польща та Угорщина. При цьому Німеччина і Франція, навпаки, від участі в проекті відмовилися.

"Один пояс, один шлях" – глобальна ініціатива уряду Китаю щодо торговельно-економічної, культурної та науково-технологічної співпраці. В рамках ініціативи розбудовується найбільш масштабний транспортно-логістичний проект ХХІ століття, який поєднає Китай та країни Західної Європи.

Ініціатива, яку підтримав президент Сі, має на меті пов'язати Китай морським і сухопутним шляхом з південно-східною і центральною Азією, Близьким Сходом, Європою і Африкою через інфраструктурну мережу на лінії старого Шовкового шляху.

Крім активізації торгівлі та інвестицій, Сі має на меті посилити обмін у таких галузях, як наука, технологія, культура та освіта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.