Польська церква хоче більше недільних мес через коронавірус

Вівторок, 10 березня 2020, 17:51

Польща повинна збільшити кількість недільних католицьких мес, щоб не надто багато людей збиралися в одному місці, відповідно до обмежень, запроваджених урядом у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Про це заявив голова Єпископальної конференції Станіслав Гадецький, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Польща, де третина населення відвідує месу, вирішила скасувати великі зібрання людей, а кандидати на травневих виборах президента обмежили агітацію через коронавірус.

"Так само, як лікарні лікують хвороби тіла, церква існує, щоб лікувати хвороби душі. Тому це немислимо, що ми не можемо молитися у своїх церквах", - заявив Гадецький.

Коронавірус: в Італії священника можуть притягнути до відповідальності за месу

"Що стосується вимог головного санітарного інспектора не допускати масових зборів людей, ми просимо збільшити - якщо можливо - кількість недільних мес у церквах, щоб відповідна кількість прихожан могла брати участь у месі в цей момент".

У найбільш постраждалій від коронавірусу країні Європи, Італії, церковники пішли на небачений крок, вирішивши не проводити мес протягом тижня в церквах північних районів.

Детальніше у статті: "Без весіль, футболу і туристів: що відбувається в ізольованій через коронавірус Італії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.