Угорщина пропустила українські вантажівки, які повертаються з Італії транзитом

Вівторок, 17 березня 2020, 18:33

Транзитний маршрут українських вантажівок, які їдуть з Італії через територію Словенії та Угорщини відновлено.

Про це повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп, пише "Європейська правда".

"Щойно перша колона українських вантажівок, які прямують з Італії в Україну, успішно проїхала Словенією і перетнула словенсько-угорський кордон", - написала посол на своїй Facebook-сторінці.

Угорщина закриває кордони, скасовує масові заходи

За словами Непоп, транзитний маршрут через Словенію та Угорщину відновлено завдяки спільним зусиллям посольств України в Словенії та Угорщині, міністерства інфраструктури України, а також сприянню словенських та угорських колег.

"Прохання до перевізників суворо дотримуватися визначених для транзиту маршрутів і берегти здоров'я!", - додала Непоп.

Раніше в МЗС повідомляли, що дипломатам посольства України в Угорщині вдалося домовитися про безперебійний транзит товароперевізників через територію Угорщини.

Перша людина померла від коронавірусу в Угорщині

Міністерство інфраструктури проінформувало про визначення маршруту із супроводом для повернення українських вантажівок до України.

Всі перевізники як з українською, так і з іноземною реєстрацією відповідно до рішення уряду України безперешкодно можуть в'їхати на територію України чи здійснити транзит через Україну.

Слідкуйте за останніми оновленнями: Операція "евакуація": як повертають українських туристів з-за кордону в епоху коронавірусу. LIVE 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.