Угорщина обмежує пересування громадян, найжорсткіше - літніх

П'ятниця, 27 березня 2020, 10:29

Угорщина на два тижні обмежує пересування громадян і запроваджує "тригодинне часове вікно" для літніх людей через стрімке поширення коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на угорське видання HVG.

Обмежувальні заходи для стримування пандемії, які оголосив прем’єр-міністр Віктор Орбан, почнуть діяти з суботи. Орбан очікує, що пік пандемії настане в червні або липні.

В Угорщині від коронавірусу помер 37-річний заступник посла Британії

Угорцям дозволять покидати свої домівки лише для роботи або реалізації потреб першої необхідності. Громадяни старші за 65 років зможуть відвідувати продуктові магазини та аптеки лише вранці, між 9 та 12 годинами. Іншим буде заборонено здійснювати покупки в цей час.

За словами Орбана, заходи пропорційні і необхідні та відповідають іноземним зразкам. Він зазначив, що громадянам буде дозволено здійснювати прогулянки на свіжому повітрі та займатися спортом, але з дотриманням дистанції у півтора метра. 

Шлюб та поховання у вузькому сімейному колі дозволені. Покупки у сільськогосподарських магазинах і на ринках, користування СТО і послугами перукарень та манікюрних салонів не заборонені.

Станом на ранок п'ятниці в Угорщині є 300 ідентифікованих випадків коронавірусу, 10 людей померли. 

Як повідомлялося, Угорщина не буде штрафувати громадян України за протерміновані документи на час дії обмежувальних заходів, запроваджених у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.