Кулеба розповів, коли може пройти зустріч Зеленського і Орбана

П'ятниця, 29 травня 2020, 14:48

Особиста зустріч президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана може відбутися в липні. 

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з угорським колегою Петером Сійярто в Будапешті, повідомляє кореспондент "Європейської правди". 

За словами Кулеби, він передав Сійярто офіційне запрошення від президента Зеленського на адресу Віктора Орбана "відвідати Україну у зручний для нього час". 

Зеленський хоче підписати меморандум з Орбаном для вирішення конфлікту з Угорщиною

"Але, я думаю, що тут ми з Петером візьмемо на себе ініціативу і порекомендуємо нашим лідерам той самий зручний час, який, за нашими підрахунками, настане десь в липні цього року", - зазначив Кулеба. 

Він додав, що передав Сійярто також проєкт меморандуму про відносини між двома країнами, і до липня обидві сторони працюватимуть над ним "на усіх рівнях".

"Ми використаємо цей час, аби максимально фіналізувати домовленості, яких лідери мають досягнути. Підходи президента України і прем’єр-міністра Угорщини дуже схожі. Це результат. Зустріч не може бути просто політичним явищем, вони мають досягнути результату", - резюмував Кулеба. 

Глави МЗС Угорщини і Болгарії зідзвонились, щоб обговорити меншини в Україні

Нагадаємо, українські експерти, що опікуються українсько-угорськими відносинами, напередодні візиту підготували спільну позицію щодо "червоних ліній" України у пошуку компромісу з Угорщиною.

Детальніше про те, чим можна і чим неприпустимо поступатися на переговорах з Угорщиною: Межа поступок: що може пообіцяти Зеленський заради примирення з Угорщиною

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.