Вибори у Польщі: Дуда може програти Тшасковському у другому турі

Понеділок, 22 червня 2020, 11:08

Чинний президент Польщі може програти у другому турі кандидату від ключової опозиційної сили.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Onet, такі останні результати опитування, проведеного соціологічними компаніями на замовлення видань Dziennik, Gazeta Prawna та RMF FM.

За даними соцопитування, Анджей Дуда, чинний президент Польщі, у другому турі президентських виборів може програти кандидату від "Громадянської платформи" Рафалу Тшасковському.

Вперше у вільній Польщі: чому нові президентські вибори обіцяють стати найскандальнішими

У першому турі за чинного президента готові проголосувати 41,5% респондентів, тоді як Рафал Тшасковський набрав би 28,3%. На третьому місці – антисистемний кандидат Шимон Головня з 8,6%.

Водночас, у другому турі Рафала Тшасковського підтримали б 46,9% опитаних, тоді як Дуду – 45,8%. Ще 4,4% респондентів відповіли, що поки не визначилися з вибором, і 3% кажуть, що не збираються голосувати.

Брати участь у виборах збираються 56,1% опитаних. Це на 10% більше, ніж наприкінці травня.

Опитування проводилося компанією United Surveys  у п’ятницю, 19 червня, методом телефонного опитування під контролем централізовано комп’ютерної системи (САТІ). Всього опитали 1100 громадян.

Уряд Польщі пропонує пожежні машини за високу явку на "територіях Дуди"

Це вже не перше соціологічне дослідження, яке прогнозує програш Дуді у разі виходу в другий тур разом з Рафалом Тшасковським. За результатами опитування, проведеного Maison&Partners у середині червня, у разі двобою Дуда-Тшасковський очікується результат 43% проти 46%.

Президентські вибори у Польщі мають відбутися наступної неділі, 28 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.