Дуда виграв президентські вибори у Польщі 

Понеділок, 13 липня 2020, 09:15

Чинний президент Польщі Анджей Дуда виграв другий тур президентських виборів і залишиться на посаді на другий термін, свідчать попередні результати голосування. 

Як заявила Державна виборча комісія Польщі, за підсумком підрахунку 99,69% протоколів Дуду підтримали 51,21% виборців, що прийшли на дільниці, пише "Європейська правда". 

Його опонент, кандидат від опозиції Рафал Тшасковський, програв з незначним відривом і отримав 48,79% голосів. Це означає, що Дуда виграв із перевагою у майже пів мільйона голосів.

Президентські вибори у Польщі: екзитпол віддає перемогу Дуді

Комісія ще не отримала протоколи з 5 виборчих дільниць, але, як зазначив на пресконференції у понеділок вранці представник комісії, кількість не підрахованих голосів не матиме суттєвого впливу на остаточний результат.

Явка на виборах у неділю була рекордною для сучасної Польщі і склала 68,12%.

Зазначимо, цей результат збігається з даними двох екзитполів, які прогнозували Анджею Дуді перемогу з незначним відривом. Зокрема, оприлюднений о другій ночі результат Ipsos давав Дуді 51% підтримки.

Нагадаємо, за результатами першого туру Дуда здобув 43,5% голосів, натомість за Тшасковського віддали свої голоси 30,46% виборців.

Читайте про перший тур президентських виборів у Польщі: "Три роки хаосу": чому вибори у Польщі не принесли переможця".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.