Росія і Білорусь продовжать навчання "через загострення на Донбасі"

Неділя, 20 лютого 2022, 13:17

Міністр оборони Білорусі заявив у неділю, що російські та білоруські війська продовжать перевірку своєї боєготовності після завершення спільних навчань -  це означає, що російські війська залишаться в Білорусі.

Відповідне повідомлення Міноборони Білорусі поширило в неділю, повідомляє "Європейська правда".

За словами міністра оборони Білорусі Віктора Хреніна, Александр Лукашенко та президент Росії Владімір Путін ухвалили таке рішення "у зв'язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі".

Глава Міноборони Німеччини підтримала відмову постачати зброю: Україні потрібно не тільки це

У ході перевірки будуть "ретельно пропрацьовані етапи оборони Союзної держави, які не були охоплені з таким ступенем деталізації навчальними питаннями попереднього періоду перевірки. Загалом, її спрямованість залишиться незмінною – вона має забезпечити адекватне реагування та деескалацію військових приготувань недоброзичливців поблизу наших спільних кордонів", - заявив Хренін.

Він не вказав місця проведення цих перевірок готовності. Навчання РФ і Білорусі почалися 10 лютого і мали завершитися в неділю.

Країни Заходу побоюються, що Росія може скористатися цими навчаннями для того, щоб розпочати вторгнення в Україну з території Білорусі.

Наявні дані свідчать про те, що Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року, заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон.

Президент України Володимир Зеленський, заявив, що не має даних про те, що Путін вирішив напасти на Україну. "Я не знаю, чого хоче президент Російської федерації. Тому пропоную зустрітися (з російським президентом)", - сказав Зеленський у Мюнхені в суботу.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.