ПАРЄ проведе термінове засідання щодо війни Росії в Україні

Середа, 9 березня 2022, 17:48

Парламентська асамблея Ради Європи проведе позачергове пленарне засідання 14 та 15 березня,  головною темою порядку денного стануть наслідки агресії Російської Федерації.

Про це, як пише "Європейська правда",  повідомила пресслужба ПАРЄ.

Засідання відбудеться у гібридному форматі.

Лідери Ради Європи повторно звернулись до РФ через війну Путіна проти України

Глава ПАРЄ Тіні Кокс також запросив президента України Володимира Зеленського виступити перед Асамблеєю у режимі телеконференції.  Виступ, за попередньою інформацією, запланований на полудень понеділка.

У понеділок вдень Асамблея заслухає повідомлення Комітету міністрів, виконавчого органу Ради Європи, після чого відбудеться обмін думками із Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич. 

Весь день вівторка буде присвячений терміновим дебатам.

Кокс, що оголосив про вигнання Росії з Ради Європи, не захотів згадувати, як системно захищав РФ

Через війну РФ проти України Рада Європи зупинила членство РФ у двох органах - у Комітеті міністрів Ради Європи та у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Росія юридично лишається членом Ради Європи і учасницею відповідних конвенцій, що зберігає зобов’язання РФ, у тому числі за Європейською конвенцією з прав людини. Це означає також зобов’язання РФ виконувати рішення ЄСПЛ.

Члени Бюро Венеційської комісії, дорадчого органу Ради Європи з питань конституційного права, також ініціювали припинення права Росії на представництво у комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.