Зеленський розповів Папі Римському про злочини РФ проти України

П'ятниця, 12 серпня 2022, 19:38

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Папою Римським Франциском та розповів йому про злочини РФ проти України.

Про це він написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Провів розмову з понтифіком. Поінформував про агресію, яку РФ здійснює проти України, про страшні злочини Росії. Ми вдячні понтифіку за молитви за Україну. Наш народ потребує підтримки світових духовних лідерів, які мають доносити до світу правду про жахіття, які агресор коїть в Україні", - йдеться у повідомленні.

Папа Римський Франциск нещодавно привітав вихід з чорноморських портів України перших кораблів із українським зерном, які раніше були заблоковані Росією. 

Франциск прийняв українського посла у Ватикані Андрія Юраша, з яким, за словами останнього, обговорював можливу поїздку до України.

В інтерв’ю агентству Reuters минулого місяця Франциск сказав, що хотів би відвідати Київ після повернення з Канади 30 липня, але також хотів би поїхати до Москви, бажано перед візитом до Києва, щоб сприяти миру.

Папа Римський візьме участь у з'їзді релігійних лідерів у столиці Казахстану Нур-Султані 13-15 вересня, де, за його словами, сподівається зустрітися з патріархом Кірілом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.