Опозиція в Грузії вимагає обмежити продаж нерухомості росіянам

П'ятниця, 12 серпня 2022, 20:02

Найбільша опозиційна партія Грузії "Єдиний національний рух" закликала міністерство юстиції країни обмежити купівлю громадянами Росії нерухомості та вжити заходів для контролю за тими, хто приїжджає з Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

Як повідомив на брифінгу в п’ятницю один із лідерів партії, депутат Леван Хабеїшвілі, за останні пів року громадяни РФ придбали 3245 об'єктів нерухомості у Грузії, що можна порівняти з одним мікрорайоном тбіліських районів Варкетілі або Глдані.

Крім того, за даними Хабеїшвілі, до 16,5 тисячі росіян отримали посвідку на проживання в Грузії, а понад 6,5 тисячі зареєстрували в країні бізнес.

"Це небезпечно для безпеки нашої країни за умов, коли уряд Грузії нічого не контролює. Ці люди ніяк не обмежені, і ми не знаємо, чи вони порушують закон про окупацію", – говорить один із лідерів "Єдиного національного руху".

Росіяни влаштували "війну" бару в Тбілісі, який змушує відвідувачів з РФ відхреститися від війни в Україні

Партія пропонує обмежити термін перебування туристів із РФ у Грузії одним місяцем, запровадити обмеження на купівлю нерухомості та ведення підприємницької діяльності, а також зобов'язати росіян на кордоні підтверджувати те, що вони визнають територіальну цілісність Грузії.

Останнім часом опозиція Грузії все частіше говорить про необхідність вжиття різних заходів, які допоможуть ефективніше контролювати приїжджих з Росії – держави, яка окупувала два грузинські регіони.

У правлячій партії "Грузинська мрія" розцінюють подібні заяви як частину "ксенофобно-шовіністичної кампанії" проти росіян. У її розв'язуванні звинувачують "Єдиний національний рух".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.