У Швейцарії розповіли, чи ведуться в країні українсько-російські переговори

ексклюзив
П'ятниця, 24 лютого 2023, 19:48

Міністерство закордонних справ Швейцарії відмовилось коментувати слова свого очільника Ігнаціо Кассіса про те, що в країні відбуваються переговори між Україною і Росією щодо врегулювання війни.

Про це йдеться в коментарі відомства на запит "Європейської правди".

"Швейцарія переконана, що єдиний спосіб досягти тривалого миру – це діалог і переговори. З цієї причини вона заохочує всі серйозні ініціативи в цьому напрямку. Будь-які серйозні переговори, спрямовані на досягнення результатів, повинні відбуватися з максимальною обережністю", – зазначило швейцарське МЗС.

Напередодні міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс в інтерв’ю газеті Le Temps заявив, що в Женеві ведуться російсько-українські переговори "не на найвищому рівні". Він відмовився уточнювати, хто в них бере участь, і говорити про інші подробиці.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Україна та Швейцарія завершили переговори про можливість представництва українських інтересів у Росії після розриву дипломатичних відносин.

У Москві заявили, що відхиляють представництво Швейцарії, бо вона – недружня країна.

У п'ятницю президент Володимир Зеленський констатував, що не прийняв би пропозицію турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана зустрітися за одним столом переговорів з Владіміром Путіним для врегулювання війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: