Спадкоємиця іспанського престолу принцеса Леонор пройде трирічну військову підготовку

Вівторок, 14 березня 2023, 18:54

17-річна спадкоємиця іспанського престолу принцеса Леонор пройде трирічну військову підготовку, яка розпочнеться у серпні. 

Про це оголосила у вівторок міністр оборони країни Маргарита Роблес, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Іспанська монархія намагається відновити свій імідж після серії скандалів, переважно пов'язаних з колишнім королем Хуаном Карлосом, який зрікся престолу в 2014 році на користь свого сина, короля Феліпе.

Офіційно: король Британії свої перші закордонні візити здійснить до Франції і Німеччини

"Як і у всіх парламентських монархіях, (спадкоємець. - Ред.) повинен мати військову освіту та військову кар'єру", - сказала Роблес після засідання уряду.

Старшій дочці Феліпе Леонор, яка за кілька місяців закінчить дворічний курс середньої школи в Атлантичному коледжі UWC в Уельсі, у жовтні виповниться 18 років. Вона є першою черзі на престол, якщо не народиться спадкоємець чоловічої статі, за нею слідує її сестра Софія.

"Свого часу головнокомандувачем збройних сил буде жінка, і останніми роками ми вживаємо дуже важливих зусиль щодо залучення жінок до збройних сил", - зазначила Роблес.

Перший рік навчання принцеса проходитиме у Військовій академії сухопутних військ у Сарагосі, потім перейде до військово-морської школи, яка включає плавання на навчальному кораблі "Хуан Себастьян Елькано", і закінчить навчання в Головній військово-повітряній академії.

Уряд і королівський дім домовилися, що її "дуже інтенсивна" військова підготовка передуватиме навчанню в університеті.

Хуан Карлос зрікся престолу на тлі справи про податкове шахрайство за участю членів королівської родини і після скандалу, пов'язаного з його поїздкою на полювання на слонів до Африки в той час, коли Іспанія переживала глибоку економічну кризу.

Колишній монарх живе в Абу-Дабі з серпня 2020 року, коли він залишив Іспанію після того, як в Іспанії та Швейцарії було розпочато кілька розслідувань щодо ймовірного шахрайства. Згодом розслідування було припинено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: