Ще треба усунути "прогалини" з Туреччиною для вступу Швеції в НАТО – Столтенберг

П'ятниця, 7 липня 2023, 15:19

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував перепони від Туреччини, які залишаються для вступу Швеції до Альянсу.

Про це він заявив у п’ятницю на пресконференції напередодні саміту Альянсу у Вільнюсі, інформує кореспондент "Європейської правди".

"Ми досягли прогресу, і я впевнений, що цей прогрес продовжиться, проте все ще є прогалини, які нам треба усунути", – зазначив Столтенберг 

Він знову підтвердив, що зустрінеться зі шведським і турецьким лідерами в 10 липня перед початком саміту Альянсу у Вільнюсі, для обговорення блокування Анкарою членства Швеції в НАТО.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган можуть зустрітися під час саміту НАТО в Литві наступного тижня в той час, як Анкара блокує членство Швеції в Альянсі.

Напередодні Столтенберг повідомив, що на переговорах у четвер досягли "гарного прогресу" та анонсував зустріч з Ердоганом і прем’єром Швеції у понеділок, натякнувши, що бачить шанси на позитивне рішення.

Перед цим генсек НАТО заявив, що провокаційні акції зі спаленням Корану у Швеції грають на руку лише тим, хто не хоче вступу скандинавської країни в НАТО і прагне розколу Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: