Німеччина заявила про посилення загроз своїй безпеці через війну РФ проти України

Четвер, 10 серпня 2023, 11:49

Через розв'язану Росією війну проти України загроза безпеці Німеччини набула іншого виміру.

Про це, як пише "Європейська правда", в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke Mediengruppe сказала міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, повідомляє Spiegel.

За словами глави МВС, "загарбницька війна Росії проти України також змінила ситуацію з безпекою в Німеччині", адже "загроза шпигунства, дезінформаційних кампаній і кібератак набула іншого виміру".

Згадуючи арешт працівника Бундесверу, що міг шпигувати для РФ, вона зауважила, "що наші органи безпеки стежать за шпигунством Росії у Німеччині і вживають послідовних заходів проти нього".

Фігурант справи про шпигунство в Німеччині двічі їздив у Москву, щоб передати секретні документи – ЗМІ

"Наші органи безпеки надзвичайно пильні. Ми об'єднали зусилля і посилили заходи щодо захисту, щоб озброїтися проти нинішніх загроз", – зазначила Фезер.

Міністерка додала, що "особливо під час війни кремлівське керівництво покладається на роботу своїх спецслужб", а також вказала, що уряд ФРН вжив рішучих заходів, які "стосуються, зокрема, висилки російських дипломатів, які були пов'язані з російськими спецслужбами".

Раніше повідомлялося, що Федеральна прокуратура Німеччини арештувала співробітника Бундесверу Томаса Х., якого підозрюють в шпигунстві на користь Росії.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Федеральна прокуратура Німеччини заарештувала співробітника Федеральної розвідувальної служби країни Карстена Л. за підозрою у державній зраді – чоловіка підозрюють у шпигунстві на користь Росії. Його спільника Артура Е. арештували в січні.

Пізніше стало відомо, що Росія могла отримувати секретну інформацію про ситуацію в Україні через затриманого співробітника спецслужби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: