У Німеччині затримали працівника спецслужб, якого підозрюють у шпигунстві на користь РФ

Четвер, 22 грудня 2022, 18:50

Федеральна прокуратура Німеччини заарештувала співробітника Федеральної розвідувальної служби країни (BND) за підозрою у державній зраді – чоловіка підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", першим про це написало видання Spiegel, пізніше інформацію підтвердили в німецькій прокуратурі.

Згідно з повідомленням федеральної прокуратури Німеччини, в середу на підставі ордера на арешт, виданого слідчим суддею Федерального Верховного суду 16 грудня, був заарештований громадянин Німеччини Карстена Л.

Стверджується, що чоловік, який працює на Федеральну розвідувальну службу Німеччини, у 2022 році передав російській спецслужбі інформацію, отриману під час своєї професійної діяльності (про що саме йдеться – не розголошується через державну таємницю).

У четвер обвинувачений постав перед слідчим суддею Федерального Верховного суду, який видав наказ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Керівники німецьких спецслужб заявили, що Путін фактично оголосив війну Заходу

За даними Spiegel, Федеральна розвідувальна служба Німеччини дізналась про державну зраду одного зі співробітників та ініціювала службове розслідування. Інцидент там сприймають як дуже серйозний, зазначає видання, і відмовляються розголошувати подробиці.

"Стриманість і розсудливість дуже важливі в цьому конкретному випадку. У випадку з Росією ми маємо справу із суб’єктом по той бік, з безпринципністю та готовністю до застосування насильства якого ми повинні рахуватися", – заявив керівник BND Бруно Каль.

Як зауважує Spiegel, випадок шпигунства співробітника німецької розвідки на користь Росії – це рідкість, оскільки востаннє подібний інцидент фіксували ще у 2014 році. Тоді був заарештований Маркус Р., який протягом кількох років шпигував на користь американських спецслужб. У 2016 році його засудили до восьми років позбавлення волі.

У серпні, нагадаємо, Федеральна служба захисту конституції Німеччини повідомила, що очікує посилення російської пропаганди та шпигунської діяльності в найближчі місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: