Болгарія розпочне передачу Україні бронетехніки восени

Вівторок, 22 серпня 2023, 09:45

Болгарія почне передавати Україні близько 100 одиниць броньованих транспортних засобів радянського зразка наприкінці вересня – на початку жовтня.

Про це, як пише "Європейська правда", під час спільного брифінгу з українським колегою Олексієм Резніковим в Одесі повідомив міністр оборони Болгарії Теодор Тагарев, інформує Укрінформ.

За його словами, угода про передачу техніки має бути ратифікована парламентом Болгарії. Як зазначив міністр, це буде одним із пріоритетних завдань.

"До кінця вересня, на початок жовтня, ми будемо вже мати ратифікацію цієї угоди. І я думаю, що тоді зможе початися передача (бронетехніки)", – сказав Тагарев. 

Болгарія долучиться до декларації G7 про "гарантії безпеки" Україні

Тагарев додав, що на рівні двосторонніх ініціатив Болгарія продовжує надавати цілісну політичну, військову і гуманітарну допомогу Україні.

Раніше уряд у Софії схвалив проєкт угоди між МВС Болгарії та Міністерством оборони України про безоплатне надання броньованої транспортної техніки.

Парламентська більшість у Болгарії схвалила надання Україні додаткової військової допомоги у формі близько 100 бронетранспортерів радянського зразка ще 21 липня.

Як повідомлялось раніше, БТР перебували на складі Міністерства внутрішніх справ Болгарії з 1980-х років. Додаткова допомога також може бути встановлена в окремій міжурядовій угоді між Києвом і Софією.

Це перший випадок, коли болгарська сторона передає броньовану техніку Києву напряму, а не через посередників, як вона робила до цього.

Нагадаємо, наприкінці червня Болгарія схвалила новий пакет військової допомоги Україні, деталі якого не розкривають. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: