Одного з фігурантів "Катаргейту" звільнили після дев’яти місяців арешту

П'ятниця, 29 вересня 2023, 21:00

Колишнього депутата Європарламенту і підозрюваного у корупційній справі про підкуп з боку монархій Перської затоки, відомої як "Катаргейт", П’єр-Антоніо Панцері звільнили з-під арешту після дев’яти місяців.

Цю інформацію бельгійській газеті Le Soir підтвердила Федеральна прокуратура Бельгії, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з умовами звільнення з-під арешту, погодженими в четвер, Панцері не зможе покидати територію Бельгії та спілкуватись із іншими підозрюваними у справі "Катаргейт".

З грудня минулого року й до квітня колишній євродепутат був під арештом у в'язниці, але після того домовився про переведення під домашній арешт й відтоді перебував у своєму домі в Брюсселі.

Федеральна прокуратура Бельгії вже кілька місяців розслідує спроби Катару й Марокко вплинути на економічні та політичні рішення Європарламенту через хабарі чинним і колишнім депутатам Європарламенту.

Катаргейт: колишня віцепрезидентка Європарламенту хоче довести порушення під час слідства

Стверджується, що ці дві країни намагалися впливати на рішення та резолюції Європарламенту за посередництва колишнього італійського депутата П'єра Антоніо Панцері та його фіктивної некомерційної організації "Боротьба з безкарністю".

Звинувачення були висунуті, окрім Панцері, його парламентському помічнику Франческо Джорджі, уже колишній віцепрезидентці Європарламенту Єві Кайлі, лобісту Ніколо Фіга-Таламанці, бельгійському євродепутату Марку Тарабеллі, профспілковому діячу Луці Вісентіні та італійському євродепутату Андреа Коццоліно.

Нещодавно Європарламент посилив запобіжники від корупції та лобізму серед депутатів.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: