Антиукраїнська партія Словаччини відреагувала на призупинення її членства євросоціалістами

Середа, 18 жовтня 2023, 13:13

В антиукраїнській партії Словаччини Smer-SD не погодились з рішенням президії Партії європейських соціалістів (PES) призупинити її членство, а також членство політсили Hlas ("Голос") Петера Пеллегріні, які увійдуть до складу майбутньої урядової коаліції.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в заяві представниці партії та євродепутатки Катаріни Рот Неведалової.

Вона назвала неприйнятним спосіб, у який минулого тижня було оголошено про заплановане виключення Smer-SD з політичної групи євросоціалістів у Європарламенті, додавши, що про це партію не проінформували.

Вона запевнила, що разом зі своєю колегою по партії і євродепутаткою Монікою Беньовою ніколи не порушували правил групи соціалістів і демократів у Європарламенті.

Неведалова також зазначила, що попри те, що парламентські правила дозволяють їй залишитися, Беньова повідомила главі Європарламенту Роберті Метсолі, що від завтра йде у відставку з посади квестора Європарламенту, що наглядає в органі за адміністративними та фінансовими питаннями.

Європейські соціалісти виключили "Грузинську мрію" зі своїх лав через її ідейний розворот

"З цих причин я, після 6 років роботи в цій політичній групі і майже 20 років на різних керівних посадах в партії PES, і Моніка Беньова після 21 року в Європарламенті і в цій політичній групі, виходимо зі складу групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів в Європарламенті", – резюмувала вона.

Раніше президія Партії європейських соціалістів ухвалила рішення призупинити членство словацьких партій Smer-SD експрем’єра Роберта Фіцо й Hlas ("Голос") Петера Пеллегріні.

"Цей крок був зроблений після явного розходження з цінностями сім'ї PES, продемонстрованого лідером Smer-SD Робертом Фіцо. А також через занепокоєння, що виникли після оголошення про створення урядової коаліції між Smer-SD, Hlas і праворадикальною партією", – пояснювали євросоціалісти.

Нагадаємо, Партія європейських соціалістів складається з політичних партій національного рівня з усіх держав-членів ЄС, а також з-за меж Євросоюзу. Її політичною групою у Європейському парламенті є Прогресивний альянс соціалістів і демократів.

Роберт Фіцо, який обіцяє зупинити військову підтримку України, раніше підписав меморандум про формування коаліції з партією "Голос" і проросійською Словацькою національною партією Андрея Данко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: