У США стурбовані відносинами Угорщини з Росією

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 17:30

Сполучені Штати стурбовані відносинами Угорщини з Росією і вважають рішення прем'єр-міністра Віктора Орбана зустрітися з президентом Росії Владіміром Путіним тривожним.

Про це заявило в п'ятницю посольство США в Будапешті, передає "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Орбан провів двосторонню зустріч з Путіним у вівторок на полях форуму "Пояс і шлях" у Пекіні. Він є єдиним лідером ЄС, який відвідав форум або підтримує тісні зв'язки з Путіним з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Кулеба про рукостискання Орбана з Путіним: "Сподіваюся, він принаймні вимив руки"

Реклама:

"Сполучені Штати стурбовані відносинами Угорщини з Росією", – заявив посол США в Угорщині Девід Прессман.

Раніше цього тижня Прессман написав у дописі в Twitter (X): "Лідер Угорщини вирішив стати на бік людини, чиї сили несуть відповідальність за злочини проти людяності в Україні, і він один такий серед наших членів Альянсу".

Орбан сказав Путіну під час їхньої зустрічі в Пекіні, що Угорщина ніколи не хотіла протистояти Росії і намагається врятувати двосторонні контакти.

Після зустрічі Орбана посли країн НАТО і Швеції, які базуються в Будапешті, зібралися, щоб обговорити свою стурбованість все більшим зближенням Угорщини з Москвою.

Головний політичний помічник угорського прем'єра Балаж Орбан відкинув критику США на початку цього тижня, заявивши, що Угорщина "сита по горло" "лицемірством" американського посла.

Орбан регулярно відзначається антиукраїнськими заявами у дусі російської пропаганди. Зокрема, він казав, що історична можливість приєднання України до НАТО втрачена і необхідно забути про вступ Києва до Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: