Зеленський: Росія буде готова до нової агресії після 2028 року, якщо отримає паузу

Четвер, 5 жовтня 2023, 14:44

Україна має інформацію про те, що Кремль буде готовий до нової агресії після 2028 року, якщо отримає нагоду відновити сили після невдач в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", з такою заявою виступив президент України Володимир Зеленський на зустрічі лідерів Європейської політичної спільноти у Гранаді.

Зеленський на початку промови розповів про те, як харківські школярі навчаються на станціях метро, та що потенційно таке може загрожувати будь-яким сусідам Росії, оскільки російські пропагандисти регулярно обговорюють, хто може бути наступною ціллю нападу. 

Грузія стурбована у зв'язку із заявами про розміщення флоту РФ у невизнаній Абхазії

"Росія зараз розглядає різні сценарії на наступні роки. Один з них особливо небезпечний. Якщо буде якась пауза у їхній агресії проти України, якась заморозка поточної ситуації – буде новий критичний момент, 2028 рік. Якщо Росії дати адаптуватися зараз, до 2028 року Кремль буде здатен відновити той воєнний потенціал, який Україна зруйнувала, і буде готовий атакувати країни, які у фокусі російської експансії.

На додачу до України, це держави Балтії та країни, де присутній російський контингент. Це чітка інформація від нашої розвідки. І ми прямо передаємо її вам", – заявив Зеленський. 

Він зазначив, що у Кремлі зараз хотіли би заморозити війну і винести уроки зі своїх помилок, а далі продовжити розпочате. 

"Пам’ятайте, найнебезпечніший ворог той, який справді зробив висновки і на їхній основі підготувався до нового нападу. Москва чітко окреслила свої амбіції – захопити більше територій для своєї імперії, не дати Європі бути простором вільних функціонуючих демократій, підірвати європейську єдність.

А війна – її основний інструмент для цього", – додав президент України, навівши приклади, як Росія своїм втручанням намагалася втримати колишніх членів СРСР у своїй орбіті – зокрема Молдову та Грузію.

Зеленський висловив думку, що Європі необхідний окремий формат співпраці для країн, які постраждали від такого втручання Росії.

"Усі ці країни потребують економічної підтримки і гарантій безпеки, щоби Росія навіть думки не мала знову порушувати їхній суверенітет. Потрібен чіткий сигнал що у Росії немає шансів.

А найкращий спосіб нейтралізувати агресора – завдати йому поразки у війні, зараз, в Україні. У нас є нагода завдати російській агресії фундаментальної поразки. Разом з вами ми вже зробили те, що багато кому видавалося неможливим", – наголосив Зеленський.

Також Зеленський сказав, що під час візиту до США чув запевнення у повній підтримці України від президента Джо Байдена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: