Грузія стурбована у зв'язку із заявами про розміщення флоту РФ у невизнаній Абхазії

Четвер, 5 жовтня 2023, 13:41

МЗС Грузії відреагувало на заяви самопроголошеного лідера невизнаної Абхазії Аслана Бжанії, згідно з якими Росія планує розмістити на абхазькій території свою військово-морську базу.

Про це йдеться у заяві грузинського міністерства, оприлюдненій 5 жовтня, пише "Європейська правда".

"Висловлюємо стурбованість заявами російського окупаційного режиму в Сухумі про розміщення додаткової російської військової бази на окупованих територіях Грузії та включення неподільного Абхазького регіону Грузії в ініційовані Росією інтеграційні процеси", – йдеться у заяві.

У міністерстві назвали ці дії грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності Грузії та черговою провокаційною спробою легітимізувати незаконну окупацію Абхазії та Цхінвальського регіону.

"Міжнародна спільнота рішуче підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії. Ми закликаємо Російську Федерацію поважати свої міжнародні зобов'язання, виконувати угоду про припинення вогню, укладену 12 серпня 2008 року за посередництва ЄС, і припинити незаконну окупацію неподільних регіонів Грузії", – йдеться у заяві.

Лідер невизнаного регіону Аслан Бжанія в інтерв’ю газеті "Известия" заявив, що Росія планує створити військово-морську базу на чорноморському узбережжі невизнаної Абхазії, окупованій нею території Грузії.

Раніше британська розвідка повідомляла, що після останньої серії успішних українських ударів російський Чорноморський флот РФ не зможе мати в акваторії Чорного моря такий контроль, як раніше.

У Міністерстві оборони Британії вважають, що українським силам вдалося фактично завдати поразки російському флоту у Чорному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: