У польських Карпатах ведмідь вдруге за осінь напав на людей

Понеділок, 13 листопада 2023, 08:06

У Польщі в гірському масиві Бещади (західній частині Бескид) стався вже другий за цю осінь напад ведмедя на туристів, один з них серйозно постраждав.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Випадок стався в районі міста Затварниця у лісовому масиві, що продовжується також на території Закарпаття та Львівщини. 

Мандрівників, що зустріли ведмедя, було двоє. Один внаслідок нападу серйозно постраждав. Його напарник залишився неушкодженим і викликав допомогу. Рятувальники на ношах транспортували постраждалого з гірської стежки туди, де за ним зміг прибути гелікоптер служби порятунку. 

Реклама:

У жовтні у цьому ж районі ведмідь напав на місцевого мешканця-лісника. 

Рятувальники у зв’язку з інцидентами нагадали, що зараз клишоногі готуються до зимової сплячки і в цей період більш роздратовані та небезпечні. 

Водночас ведмеді зазвичай не нападають на людей без причини і у разі правильної реакції під час зустрічі з ними неприємностей можна уникнути.

Навесні 2023 року випадки нападу ведмедів на людей сталися також у Словенії, де звір поранив чоловіка з собакою, та в Італії, де внаслідок нападу ведмедиці загинув бігун. 

Значною проблемою ведмеді стали у румунських Карпатах – популяція звірів стала дуже великою і вони останнім часом перестали уникати людей. Взимку 2021 року ведмеді кілька разів виходили на гірськолижні траси. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: