У Словенії за 20 км від столиці Любляни ведмідь напав на людину

Середа, 26 квітня 2023, 19:16

Поблизу словенського села Желімлє, за 20 км від столиці Любляни ведмідь поранив чоловіка, який вигулював собаку.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє словенський телеканал Svet 24.

Ведмідь напав на чоловіка, який сьогодні вранці вигулював собаку неподалік від села. У поліції Любляни підтвердили, що напад дійсно мав місце.

"Сьогодні, близько 7.30 ранку, нам повідомили про інцидент в районі Желімлє, де ведмідь напав на чоловіка, який гуляв у лісі з іншою людиною і собакою. Ведмідь поранив чоловіка в ногу, але, за наявною у нас інформацією, його життю нічого не загрожує. Після інциденту ведмідь пішов у ліс", – повідомили в поліції Любляни.

Вони додали, що про інцидент поінформовано Міністерство природних ресурсів і територіального планування, яке відповідає за заходи з управління ведмедями.

Мешканці Желімлє та околиць відчувають великий дискомфорт у зв’язку з ведмедями. Напад стався всього за 200 метрів від перших будинків і в той час, коли діти зазвичай ходять до школи поодинці лісом.

Лише кілька днів тому в районі, де стався напад, сталося дві дорожньо-транспортні пригоди. У першій автомобіліст збив ведмедя, який загинув, а в другій ведмідь був поранений і втік до лісу.

В середньому в Словенії відбувається до двох нападів ведмедів на людину на рік, за винятком 2019 року, коли було зафіксовано три напади. Більшість нападів закінчуються незначними травмами.

За експертними оцінками станом на весну 2022 року, у Словенії налічується близько 1100 бурих ведмедів. Ще кілька років тому влада країни порушувала питання про регуляцію популяції цих тварин після інцидентів із нападами на людей.

Минулого тижня на півночі Італії впіймали ведмедицю, яка смертельно покалічила бігуна, після чого в країні почалася дискусія про те, що робити зі зростаючою популяцією бурих ведмедів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: