США надсилають Україні допомоги на $125 млн і замовляють ще на $300 млн

П'ятниця, 3 листопада 2023, 18:15

Сполучені Штати у п'ятницю оголосили про відправлення в Україну чергового пакета військової допомоги на суму 125 мільйонів доларів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Пакет військової допомоги надаватиметься в межах механізму Presidential Drawdown Authority, який передбачає передання озброєння із запасів американської армії.

До пакета, як і очікувалось, увійшли додаткові боєприпаси систем NASAMS і HIMARS, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4.

Реклама:

Також там згадуються понад три мільйони набоїв до стрілецької зброї та гранатометів, боєприпаси для знешкодження перешкод, протипіхотні міни M18A1 Claymore, 12 ваговозів для перевезення важкого обладнання, спорядження для холодної погоди та запчастини.

Палата представників США схвалила допомогу Ізраїлю окремо від України

Окремо Міністерство оборони США замовляє для України додаткові засоби боротьби з безпілотниками з лазерним наведенням на суму 300 мільйонів доларів. Їх передадуть через програму "Ініціатива сприяння безпеці України" (USAI), яка передбачає закупівлю зброї у виробників, а не її передання зі складів армії США.

Адміністрація Байдена все ще має близько п’яти мільярдів доларів із затвердженого минулого року Конгресом бюджету на надання військової допомоги з американських запасів. Попередній такий пакет Штати оголошували минулого тижня на суму 150 мільйонів євро.

Нагадаємо, Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що містить понад 61 мільярд доларів фінансування для України. 

Але новий спікер Палати представників Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: