Зеленський поспілкувався з Орбаном в Аргентині

фото, відео
Неділя, 10 грудня 2023, 17:32

Президент України Володимир Зеленський коротко поспілкувався з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном під час візиту на церемонію інавгурації новообраного президента Аргентини.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Орбан та Зеленський поговорили в аргентинському парламенті у ложі для гостей. Кадри їхнього спілкування показав офіційний Youtube-канал Сенату Аргентини. 

 

Реклама:

В Офісі президента наразі не коментують деталей спілкування Зеленського та Орбана. 

 
ФОТО: Джерела УП

Відомо, що вже з Аргентини Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном, який приймав у п'ятницю Орбана в Парижі.

Після обрання Володимира Зеленського на посаду президента у 2019 році обидва лідери зустрічалися лише коротко. Президент України пропонував главі угорського уряду повноцінну зустріч, однак вона так і не відбулася, хоча Київ розглядав потенційну зустріч як можливість відкрити нову сторінку у відносинах двох держав.

Після початку російського вторгнення і без того напружені відносини між Києвом та Будапештом погіршились. Орбан неодноразово заявляв, що не вірить у перемогу України.

У лютому цього року Зеленський та Орбан коротко поспілкувалися в рамках саміту лідерів ЄС в Брюсселі, президент України запросив угорського лідера відвідати Київ, але безрезультатно – хоча більшість лідерів ЄС відвідали Україну хоча б раз або й декілька разів, щоб висловити свою підтримку.

Нинішня зустріч відбулась на тлі намірів Орбана не підтримати рішення саміту ЄС 14-15 грудня в Брюсселі щодо початку переговорів про вступ України до Євросоюзу і подальшої фінансової та військової підтримки Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: