Зеленський і Орбан можуть зустрітися наприкінці липня

Понеділок, 29 червня 2020, 14:05

Зустріч президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном може відбутися наприкінці липня. 

Про це в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" розповів заступник голови МЗС України Василь Боднар, повідомляє "Європейська правда". 

За його словами, питання зустрічі обох лідерів обговорили під час засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва міністри закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сійярто.

Зустріч лідерів України та Угорщини має відкрити нову сторінку у відносинах країн – Кулеба

"Орієнтовно, це може бути кінець липня. Угорська сторона пообіцяла надати свої напрацювання щодо тексту меморандуму, який ми запропонували їм ще під час візиту міністра Дмитра Кулеби в Будапешт", - сказав Боднар в інтерв'ю агентству. 

Раніше Кулеба заявляв,  що для зустрічі президента України та прем’єра Угорщини потрібно ще два підготовчі елементи. Це засідання спільної комісії з питань національних меншин та спільної робочої групи з питань освіти.

Нагадаємо, минулого тижня відбулося засідання Спільної українсько-угорської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, яка не збиралася майже сім років. За його підсумками підписали протокол, який має стати основою для підписання меморандуму між країнами під час зустрічі Орбана та Зеленського.

Читайте також: Подалі від параду: як угорський міністр зробив вибір між Києвом та Москвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.