Німеччина уклала з Грузією угоду в сфері міграції

Вівторок, 19 грудня 2023, 20:25

Міністри внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер і Грузії Вахтанг Гомелаурі підписали угоду, яка передбачає заходи зі зниження міграційного потоку з кавказької країни до ФРН.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DW.

Домовленість серед іншого включає проведення інформаційних кампаній щодо низьких шансів громадян Грузії отримати притулок у Німеччині, а також заходи з реінтеграції грузинів, які повернулися до своєї країни.

Угода також передбачає спрощення працевлаштування сезонних робітників, розширення обміну студентів, учнів середніх спеціальних закладів та науковців.

Реклама:

Днями верхня палата парламенту Німеччини бундесрат ухвалила законопроєкт про внесення Грузії та Молдови до списку безпечних країн походження, що дасть змогу Берліну прискорити й спростити опрацювання прохань про притулок, поданих громадянами цих держав, і швидше видворяти мігрантів, яким у цьому відмовили.

"В обох державах людям зазвичай не загрожує переслідування з політичних причин. Крім того, більш ніж кожен десятий шукач притулку в Німеччині прибуває з цих країн, і визнання безпечними дасть змогу вельми швидко й ефективно скоротити масштаби нелегальної міграції", – заявила Фезер.

В Німеччини перебуває понад 7800 громадян Грузії, які повинні будуть виїхати з Німеччини, з них понад 5400 з так званим режимом толерування. З початку року до листопада з Німеччини депортували 1179 громадян Грузії. 

Раніше повідомляли, що схожі угоди готують також з Молдовою та кількома країнами інших регіонів. 

Нагадаємо, влітку цього року Німеччина внесла Грузію та Молдову у список так званих безпечних країн.  

Як відомо, минулого тижня на саміті лідерів ЄС ухвалили рішення надати Грузії статус кандидата на вступ у Євросоюз. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: